Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τι είναι η αιδοιοπλαστική,πλαστική κόλπου; Ποιές γυναίκες χρήζουν αισθητική αποκατάσταση;




Τι είναι η αιδοιοπλαστική,πλαστική κόλπου; Ποιές γυναίκες χρήζουν αισθητική αποκατάσταση;
Η Πλαστική Χειρουργική του Αιδοίου και της Γεννητικής Χειρουργικής είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής τα τελευταία χρόνια στη show biz στο Hollywood και γενικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Δυτική Ευρώπη (Σουηδία, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία).
Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί εύκολα να ενημερωθεί λεπτομερώς για την ανατομική αρχιτεκτονική της γεννητικής χώρας και έχει μέτρο σύγκρισης από περιοδικά, τηλεόραση και φυσικά το internet. Επιθυμεί πάντα να βελτιώσει με κάθε τρόπο την εικόνα της σε όλα τα σημεία κάτι που είναι συνυφασμένο με την σύγχρονη εποχή καθώς η γυναίκα θέλει ποιότητα στην ζωή της. Την ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο η εικόνα της γεννητικής χώρας γι’αυτό εκτός από τις πλαστικές χειρουργικές εφαρμογές καταφεύγει σε ριζική αποτρίχωση με Laser, piercing ή και τα τατουάζ.
Οι πλαστικές χειρουργικές παρεμβάσεις σε κάποιες περιπτώσεις έχουν να κάνουν καθαρά με το αισθητικό κομμάτι άλλες με ανατομική ασυμμετρία, λειτουργικά προβλήματα ή και συνδυασμός αυτών με σκοπό τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα όσο και την βελτίωση της σεξουαλικής απόλαυσης. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που συνδέουν την καλή σεξουαλική ζωή με υγεία και μακροζωία.
Η σύγχρονη τάση, πλέον, στην ιατρική είναι, η πραγματοποίηση επεμβάσεων με τον μικρότερο δυνατό χειρουργικό χρόνο και το μέγιστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα για το λόγο αυτό αναπτύχθηκαν νέες χειρουργικές τεχνικές και στον τομέα της χαλάρωσης του κόλπου, σκοπεύοντας όχι μόνο στην λειτουργική αποκατάσταση αλλά και την επίτευξη του μέγιστου αισθητικού αποτελέσματος.
Σαφέστατα, μια σημαντική κατηγορία γυναικών είναι εκείνες που έχουν υποστεί κάκωση των ιστών της περιοχής μετά από τοκετό, με αποτέλεσμα να υπάρχει χαλάρωση τόσο των εξωτερικών ιστών του αιδοίου και του περινέου όσο και των εσωτερικών ιστών του κόλπου, με σοβαρές συνέπειες στην σεξουαλική και κατά προέκταση τη ψυχολογική ζωή των γυναικών αυτών. Η ενδεικνυόμενη επέμβαση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η Πλαστική Ανάπλαση του Κόλπου μόνη της ή σε συνδυασμό με Πλαστική Αιδοίου για την επίτευξη ακόμα πιο καλών αισθητικών αποτελεσμάτων. Η επέμβαση έχει σαν στόχο την ενίσχυση των ιστών και των μυών τόσο της πυέλου όσο και του κόλπου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις γυναίκες αυτές να ξανά απολαύσουν τον έρωτα και να ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, γιατί εκτός από μαμάδες είναι κυρίως γυναίκες. Επίσης η οριστική λύση για τυχόν συνυπάρχουσας ακράτειας ούρων είναι από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της επέμβασης.
Αιδοιοπλαστική ή αλλιώς Ανάπλαση του Αιδοίου επομένως είναι η επέμβαση που αφορά την πλαστική και αισθητική αποκατάσταση του αιδοίου. Η αιδοιοπλαστική είναι ένας όρος που αναφέρεται στην αναζωογόνηση των εξωτερικών σημείων του αιδοίου της γυναίκας αλλά και των εσωτερικών όπως είναι ο κόλπος αποσκοπεί στην αναμόρφωση, βελτίωση της εμφάνισης των Μικρών και Μεγάλων χειλέων του Αιδοίου, αντιμετώπιση υπερτροφίας και ασυμμετρίας τους, αλλά και στην αποκατάσταση των δυσμορφικών ουλών της περιοχής του περινέου (π.χ. περινεοτομή, ουλή βαρθολινείου αδένα, κονδυλώματα).
Η Ανάπλαση του κόλπου είναι μία λεπτή χειρουργική επέμβαση, που ως στόχο της έχει τη μείωση της χαλάρωσης των ιστών της περιοχής, τη σύσφιξη και κατά προέκταση τη μείωση της διαμέτρου του κολπικού καναλιού.
Με την Πλαστική Κόλπου, προκαλούμε την αύξηση του τόνου των μυών του περινέου και του σφρίγους του δέρματος και έτσι επιτυγχάνουμε σημαντική μείωση της διαμέτρου του κόλπου, η οποία οδηγεί και σε αύξηση του αισθήματος ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.Παράλληλα με την ανάπτυξη του τομέα της πλαστικής ανάπλασης του κολπικού καναλιού, αναπτύχθηκε και η Ανάπλαση του Αιδοίου.
Μέχρι σήμερα αποτελεί ταμπού για τις περισσότερες γυναίκες η εμφάνιση των μικρών και μεγάλων χειλέων, μια κατάσταση που δύσκολα συζητούν ακόμη και με τον Γυναικολόγο τους. Η υπερτροφία ή η ασυμμετρία των χειλέων, πολλές φορές προκαλούν ενόχληση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μειωμένες ενδυματολογικές επιλογές ή ακόμη και δυσαρέσκεια της ίδιας της γυναίκας κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέπτη, ευαισθησία λόγω συνεχών ερεθισμών με αποτέλεσμα δερματίτιδες και συχνές μυκητιασικές λοιμώξεις.
Όλα αυτά οδηγούν στη μείωση της γυναικείας αυτοπεποίθησης.
Συνεπώς με την Αιδοιοπλαστική καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε την όποια ασυμμετρία ή υπερτροφία υπάρχει, δίνοντας στη γυναίκα το αποτέλεσμα που η ίδια επιθυμεί.
Η πιο συχνή διαταραχή είναι τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου όπως και η υποπλασία των μεγάλων χειλέων που απαιτούν αύξηση.
Είναι γεγονός ότι όλες οι γυναίκες δεν έχουν γεννηθεί με το ίδιο σχήμα γεννητικών οργάνων και με την πάροδο του χρόνου αρκετές από αυτές μπορεί να αποκτήσουν προβλήματα ή ανωμαλίες στη περιοχή που μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες πχ κάκωση κατά τη διάρκεια του τοκετού, απότομη απώλεια σωματικού βάρους, λήψη ορμονικών σκευασμάτων.
Ωστόσο η εμφάνιση των έξω γεννητικών οργάνων μπορεί να οφείλεται και σε κληρονομικούς παράγοντες ή ακόμη και στην ίδια κατασκευή του σώματος πρόκειται δηλαδή για συγγενή ιδιαιτερότητα, άσχετα αν συνήθως γίνεται αντιληπτό στην εφηβεία. Σε άλλες γυναίκες το πρόβλημα επιτείνεται μετά την εγκυμοσύνη, με αποτέλεσμα να νιώθουν ανασφάλεια και συχνά να μη χαίρονται μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή.
Σκοπός της επέμβασης είναι η ανάπλαση και επανασχεδιασμός των ιστών της περιοχής εξωτερικά έτσι ώστε η εμφάνιση του αιδοίου να είναι όπως το επιθυμεί η γυναίκα. Ο στόχος της είναι η διόρθωση της αισθητικής, αλλά και της λειτουργικότητας των χειλέων.
Το αισθητικό μέρος έχει να κάνει με την διόρθωση της αύξησης του μεγέθους των μικρών και μεγάλων χειλέων, που μπορεί να οφείλεται σε κατασκευαστικό πρόβλημα ή μετά από μεγάλη απώλεια βάρους και συχνά οδηγεί σε μειωμένη αυτοπεποίθηση των γυναικών αυτών. Το λειτουργικό μέρος αφορά τον πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, λόγω του μεγέθους τους και κατά συνέπεια την μειωμένη ευχαρίστηση.
Συχνά συνυπάρχει, λόγω της αύξησης του μεγέθους των χειλέων, υπεριδρωσία και κατά συνέπεια κακοσμία της περιοχής. Είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια του τοκετού, οι ιστοί του κόλπου διατείνονται, με αποτέλεσμα οι μύες της περιοχής να χάνουν τη δύναμή τους αλλά και το φυσικό τους τόνο. Αυτή η κατάσταση είναι προοδευτικά αυξανόμενη με την πάροδο της ηλικίας. Αποτέλεσμα της προοδευτικής χαλάρωσης που δημιουργείται, είναι η εμφάνιση της πρόπτωσης των οργάνων της ουρογεννητικής περιοχής. Ως πρόπτωση ορίζουμε, την προοδευτική κάθοδο της ουροδόχου κύστης, της μήτρας ή και του εντέρου μέσα στο κολπικό κανάλι.
Οι διάφορες έρευνες που έχουν γίνει παγκοσμίως, έχουν δείξει ότι 50% των γυναικών που έχουν πολλαπλούς φυσιολογικούς τοκετούς, φέρουν κολπική χαλάρωση, που πολλές φορές συνοδεύεται από πρόπτωση κάποιου οργάνου της περιοχής. Συχνά παρατηρείται μαζί, η μείωση ή και απώλεια της σεξουαλικής ικανοποίησης, η οποία γίνεται αντιληπτή αρχικά από την γυναίκα, αλλά στη συνέχεια και από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Αρχικά γίνεται εξέταση και συζήτηση με τον ειδικό γιατρό. Κάθε γυναίκα σίγουρα έχει διαφορετικές προσδοκίες από την επέμβαση, ο γιατρός όμως είναι αυτός που θα εξηγήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, γιατί όπως είναι αντιληπτό το σώμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό. Η σύγχρονη ιατρική μπορεί να προσφέρει μια σειρά από λύσεις με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα της γυναίκας, τη σεξουαλική της ζωή και κυρίως τη ψυχολογία της.
Η επέμβαση γίνεται με τοπική, γενική ή και επισκληρίδια αναισθησία ή και μέθη.
Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένο και ειδικά εξοπλισμένο ιατρείο ή σε εξοπλισμένη κλινική και η διάρκεια της είναι από 1 έως 2 ώρες.Η επέμβαση αρχίζει με τον σχεδιασμό των περιοχών στις οποίες θα επέμβει και στη συνέχεια προχωράμε σε τομές πάνω σε αυτό το σχέδιο. Δεν απαιτείται παραμονή στη κλινική παρά μόνο λίγες ώρες μετά για την ασφάλεια της γυναίκας. Η επιστροφή στη δουλειά είναι άμεση ακόμα και την επόμενη μέρα και στους κανονικούς ρυθμούς (γυμναστική, σεξουαλική επαφή κλπ) σε διάστημα 3-6 εβδομάδες.(Αποχή από άσκηση και έντονη δραστηριότητα συνιστάται περίπου για 3 εβδομάδες).Η φαρμακευτική αγωγή που θα χρειαστεί να ληφθεί είναι κάποια αντιβίωση και τοπικές αλοιφές για μια εβδομάδα.
Ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση είναι γυναίκες που τους απασχολεί το γεγονός της πλαστικής ή αισθητικής αποκατάστασης της συγκεκριμένης περιοχής και ζουν με αυτό το πρόβλημα για πολλά χρόνια και δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να το συζητήσουν με κάποιον ειδικό, όσες έχουν υπερτροφία ή και δυσμορφία σε μερικά σημεία του αιδοίου και συνοδεύεται από ενόχληση σε καθημερινές δραστηριότητες πχ γυμναστική, οδήγηση, ποδήλατο, σεξουαλική επαφή, ενδυμασία με στενά ρούχα (μαγιό-κολλάν) και όσες επιθυμούν καθαρά αισθητική παρέμβαση στη περιοχή διότι έχουν υποστεί κάκωση των ιστών της περιοχής μετά από τοκετό, με αποτέλεσμα να υπάρχει χαλάρωση τόσο των εξωτερικών ιστών του αιδοίου και του περινέου όσο και των εσωτερικών ιστών του κόλπου.
Θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση είναι εντυπωσιακά. Οι κυρίες μπορούν να διαπιστώσουν την αλλαγή αμέσως μετά το χειρουργείο. Τα πρώτα όμως αισθητικά αποτελέσματα φαίνονται μετά το πέρας των 4-6 εβδομάδων και φυσικά ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών είναι πολύ υψηλός με την επέμβαση.
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και οριστικά. Σαφώς και έχει αντίκρισμα στην ψυχολογία των γυναικών η επανορθωτική αυτή επέμβαση διότι πολλές από αυτές τις γυναίκες είναι εσωστρεφείς ή ντρέπονται για το σώμα τους και ενδεχομένως αυτό να επηρεάζει την σεξουαλικότητα τους. Επιπρόσθετα, οι γυναίκες που υποφέρουν από χαλάρωση του κόλπου, η σύσφιξη των ιστών του κόλπου και του περινέου προσφέρει την επιστροφή της χαμένης απόλαυσης στην επαφή και αύξηση της libido που οδηγεί στην αλλαγή και βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.
Η επέμβαση αυτή δεν έχει κινδύνους. Βεβαίως πρόκειται για χειρουργική επέμβαση και η αναισθησία είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη. Οι μετεγχειρητικοί κίνδυνοι εξαρτώνται από την ίδια την γυναίκα πόσο καλά θα φροντίσει την υγιεινή και την καθαριότητα της περιοχής και θα ακολουθήσει ορθά τις οδηγίες του γιατρού της.
Οι αντενδείξεις για τις επεμβάσεις αυτές είναι ελάχιστες, όπως για παράδειγμα οι κολπικές φλεγμονές στην ενεργή φάση τους, οι γυναίκες που έχουν τη τάση για σχηματισμό χηλοειδών ουλών, αυτές που πάσχουν από βαρύ και αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη και τέλος εκείνες που πάσχουν από βαριά ψυχικά νοσήματα και άτομα με έντονα διαταραγμένη προσωπικότητα.
Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται και σε συνδυασμό μεταξύ τους. Μπορεί να συνδυαστεί η αιδοιοπλαστική στα μικρά και μεγάλα χείλη με την πλαστική στη κλειτορίδα ή το περίνεο, επίσης η αιδοιοπλαστική με την πλαστική του κόλπου και την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων. Συνήθως οι επιπλοκές δεν ξεπερνούν το 5%-10% και αν παρουσιαστούν είναι αντιμετωπίσιμες.
Χρήσιμοι ορισμοί…
Μείωση Μικρών Χειλέων είναι η πλαστική στα μικρά χείλη ή όπως αναφέρεται «labiaplasty», είναι η επέμβαση που γίνεται στα μικρά χείλη του αιδοίου με στόχο, είτε τη διόρθωση του σχήματος, είτε τη μείωση του μεγέθους τους.
Πολλές γυναίκες αισθάνονται δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής λόγω της τριβής του πλεονάζοντος ιστού των μικρών χειλέων, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άλγος. Άλλες δεν μπορούν να ευχαριστηθούν την έξοδο τους φορώντας ένα στενό ρούχο, μαγιό, κολάν, κλπ, και άλλες ενοχλούνται από το σκούρο χρώμα των χειλέων αλλά και από το μέγεθος αυτών. .
Μείωση Μεγάλων Χειλέων είναι η χειρουργική επέμβαση που ως στόχο έχει τη μείωση του όγκου των μεγάλων χειλέων, και αναρρόφηση του περιττού λίπους που κάνει τη περιοχή να εμφανίζεται πλαδαρή και οπτικά ενοχλητική. Το υπερβολικό μέγεθος των μεγάλων χειλέων μπορεί να είναι κληρονομικό ή μπορεί να προκληθεί από τους τοκετούς ή ακόμα λόγω της αύξησης της ηλικίας. Η απότομη απώλεια βάρους είναι το πιο συχνό αίτιο ,πολλές γυναίκες είναι τέτοια η κατασκευή του σώματος τους που η αποθήκευση του λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αυξημένη. Οι γυναίκες αυτές συνήθως παραπονιούνται για υπεριδρωσία και κακοσμία της περιοχής. Η αφαίρεση των περιττών ιστών σε συνδυασμό με την αφαίρεση του λίπους γίνεται ομοιόμορφα.
Lifting αιδοίου γίνεται διότι με την πάροδο της ηλικίας ο συνδετικός ιστός του αιδοίου χαλαρώνει με αποτέλεσμα τα εξωτερικά γεννητικά όργανα (μεγάλα, μικρά χείλη, κλειτορίδα) να δείχνουν γερασμένα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σεξουαλική ψυχολογική συμπεριφορά της γυναίκας. Η ανόρθωση του αιδοίου γίνεται με πλαστική χειρουργική επέμβαση Lifting αναδιπλώνοντας τους κρεμαστηρίους συνδέσμους. Συγχρόνως μπορεί να γίνει και σμίκρυνση του κόλπου σε διάμετρο ή ακόμα και κοιλιοπλαστική για την χαλαρωμένη κοιλιακή χώρα. Για την επέμβαση αυτή δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο, παρά μόνο μερικές ώρες.
Μείωση ή Αύξηση της κλειτορίδας
Μείωση γίνεται σε χαλαρή κλειτορίδα ή αρκετές φορές υπερτροφική κλειτορίδα που δίνει την εντύπωση μικρού ανδρικού μορίου δημιουργεί ιδιαίτερο ψυχολογικό και χειρουργικό πρόβλημα
Αποκάλυψη κλειτορίδας Η κεκαλυμμένη κλειτορίδα (hooded clitoris) είναι ένα συχνό πρόβλημα μή διαγνωσμένο. Αποτελεί την γυναικεία έκδοση της ανδρικής φίμωσης. Σκοπός η αποκάλυψη της κλειτορίδας για καλύτερη σεξουαλική απόλαυση.
Η Ανάπλαση του κόλπου είναι μία λεπτή χειρουργική επέμβαση, που ως στόχο της έχει τη μείωση της χαλάρωσης των ιστών της περιοχής, τη σύσφιξη και κατά προέκταση τη μείωση της διαμέτρου του κολπικού καναλιού.
Η Ανάπλαση του Αιδοίου, γνωστή ως και Αιδοιοπλαστική, σκοπό έχει την βελτίωση της εμφάνισης των μικρών και μεγάλων χειλέων του Αιδοίου, αλλά και στην αποκατάσταση των δυσμορφικών ουλών της περιοχής του περινέου (π.χ.περινεοτομή, ουλή βαρθολινείου αδένα, κονδυλώματα).


Δρ Δημολένης Λάμπρος,
Μαιευτήρας Χειρ/γός Γυναικολόγος, MD MSc,
Master «ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ»
Μέλος της Σουηδικής Ένωσης Μαιευτήρων Χειρ/γών Γυναικολόγων
Εκπαιδευτής του Διεθνούς Σεμιναρίου Μαιευτικού Επείγοντος ALSO
Τηλ Ιατρείου 2106845302, φαξ 2106845383,
Τηλ άμεσης επικοινωνίας 6944587573
www.lampros-dimolenis.com
lampros.dimolenis@gmail.com
Επιστημονικός συνεργάτης με ΓΑΙΑ, ΛΗΤΩ, ΙΑΣΩ.
Σύμβαση με ΟΛΑ τα ταμεία.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο γιατρέ. Δεν σας βλέπω όμως εδώ:
    Γυναικολόγος Θεσσαλονίκη
    Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. How to deposit a bonus using the bonus code 'MEXICO'
    › wager › no-deposit-a › wager › no-deposit-a What 성남 출장안마 does no deposit bonus do and how does 용인 출장마사지 no 의정부 출장안마 deposit bonus work? 공주 출장샵 — What does no deposit bonus do and how 세종특별자치 출장샵 does no deposit bonus work?

    ΑπάντησηΔιαγραφή